FG NYT


Gamle elevers fest d. 5/11

10.10.2016

Kære alle tidligere elever!

Husk, at det snart er første lørdag i november og dermed tid til årets Gamle Elevers Fest! Du kan læse invitationen til festen herunder – hér kan du også læse om priser, menuer og tidspunkter. Husk at tilmelde dig – og skriv eller ring endelig til FG, hvis du har spørgsmål.

Vi glæder os, til vi ses!

hér


Forældreaften d. 27/10 kl. 19:00

22.09.2016

FG inviterer alle 1g’ere og deres forældre til årets forældreaften d. 27/10 kl. 19:00 – invitationen bliver sendt ud til jer, men I kan også finde den hér!

På aftenen bliver FGs Forældrehåndbog også delt ud. Du kan finde den hér som pdf.-fil.

Vi glæder os, til vi ses!


Nye busplaner fra d. 7/8

04.08.2016

Fra på søndag d. 7/8 kommer der nye busplaner – det kommer til at påvirke jeres transport til og fra skole. Se de nye bustider på linket her, og husk at skoledagen i det nye skoleår starter kl. 08:10 (og slutter kl. 15:20).


Årets studentertale

27.06.2016

Årets studentertale 2016 blev holdt af Mads Ravn (3m). I sin tale fortalte Mads om karakterer, empati, dannelse, viden og alt det, som ikke kan beskrives med tal. Læs Mads’ tale i denne pdf.-fil eller herunder – og tillykke til alle FGs 115 studenter!

 

STUDENTERTALE

Kære elever og lærere, forældre, bedsteforældre og andre pårørende, medstuderende og venner.

Jeg har som det første tænkt mig at citere en forfatter, som mange af jer har stiftet bekendtskab med; en forfatter, der af mange regnes for den største i verden, men samtidig af nogen regnes for en af de kedeligste. Jeg taler om ingen ringere end William Shakespeare. For i en af sine sonetter skriver Shakespeare: ”All the world is a stage; the men and women merely players”. Altså: verden er en scene, og mennesket er blot en skuespiller.

I gymnasiet er dette langt hen ad vejen sandt. Eksempelvis beror en stor del af den vurdering, vi tager med os herfra, på de karakterer, vi opnår i eksaminerne. Og en eksamen er et skuespil. Forberedelsen er udført minutiøst hjemmefra; replikkerne er øvet til de sidder på rygraden. Og dette til trods er det gode eksamensresultat alligevel ofte afhængigt af held; at man trækker det rigtige fag, at man trækker det rigtige emne.

Ikke kun i eksaminerne er dog behov for at kunne spille skuespil. I den daglige klasseundervisning eller til opgaveskrivning er der opskrifter på alting. Sådan komponerer man en opgave, sådan fortolker man Shakespeare, sådan forstår man optakten til 1. verdenskrig. Hvis man lærer sådanne opskrifter udenad, hvis man øver sine replikker ordentligt, kan man nå langt – i hvert fald hvad ens karaktergennemsnit angår.

Men det virker alligevel forstemmende, at så meget af den vurdering, vi får i gymnasiet, beror sig på vores evne til at stå på en scene. For livet er så meget mere end det. Det liv, vi har levet på gymnasiet i løbet af de sidste tre år, har budt på meget andet end skuespil; mange øjeblikke, hvor vi er trådt af scenen, hvor kravet om faglighed og boglig dygtighed er ugyldigt, hvor præstationsiveren er lagt på hylden. Fredagscaféer, hvor vi har drukket øl, spillet bordfodbold og fejret weekendens komme. Frikvarterer, hvor vi har organiseret os i foreninger som Elevrådet, Festudvalget, Ungdommens Røde Kors, Falsetten og Operation Dagsværk. Fester, hvor vi har kysset på hinanden. Og bollet med hinanden. Og nogle gange er blevet kærester bagefter. Og nogle gange har byttet de kærester med hinanden. Derudover har vi i fritiden dyrket alskens interesser – fra sport og træning til musik og politik og, tja, flere kærester. Og selvom disse udskejelser adskiller sig væsentligt fra fag som dansk, matematik, engelsk og fysik, er de alligevel lige så vigtige for uddannelsen, fordi vi udvikler os – ikke fagligt, men menneskeligt.

I den forstand er det tankevækkende, at de eksamensbeviser, vi modtager i dag, er udgjort af en række karakterer i netop dansk, matematik, engelsk og fysik – fag, der er adgangsgivende til uddannelser i fremtiden; fag, der dermed er adgangsgivende til de liv, vi ønsker at leve. Ingen steder i de eksamensbeviser er der taget højde for, endsige nævnt, kvaliteter som humor, gåpåmod eller empati. Der er aldrig blevet givet et syvtal for evnen til at trøste, når ens ven er ked af det. Der er aldrig blevet givet et tolvtal for at tage ansvar og udvise overblik, når tingene brænder på. Der er aldrig blevet givet 00 for evnen til at score lækre damer – okay, det må jeg vist tage i mig igen… Min pointe er bare, at disse kvaliteter er vigtigere end hvad man kan lære i noget skolefag; de er uundværlige, uanset hvilke liv, vi har lyst til at leve.

Jeg siger ikke, at man skal indføre karaktergivning i nævnte kvaliteter. For det er kvaliteter, der hverken kan eller bør vurderes med nogen karakter. Men at det ikke benævnes med et eneste ord i vores eksamensbeviser, der jo trods alt skal forestille vurderinger af vores hidtidige uddannelsesforløb, er besynderligt. Den danske forfatter Knud Romer gik for nogle år tilbage i clinch med den udvikling, han syntes at bemærke i det danske uddannelsessystem, og udtalte i den forbindelse, at ”dannelse” er forsvundet ud af ”uddannelse”, og at der kun er ”ud” tilbage. Ud af systemet, ud på arbejdsmarkedet, ud at tjene samfundet. Et samlebåndssystem, hvor produktiviteten og effektiviteten er det fremmeste, hvor elever gøres til konkurrencestatens soldater og hvor det, der ikke med simple midler kan måles og vejes, må vige pladsen for det, der kan. Om han har ret, skal jeg ikke udtale mig om. Men Romer har en pointe. For i mine øjne er uddannelse ikke bare det, man lærer mellem klokken otte og klokken fire i klasselokalerne. I mine øjne er uddannelse også alt det andet. Alt det, der foregår til fredagscaféerne, i frikvartererne, til festerne og i fritiden. Alle de øjeblikke, hvor faglig kunnen ikke spiller nogen rolle, men hvor kernen netop er kvaliteter som humor, gåpåmod og empati. Vil man have ”dannelse” med i ”uddannelse”, må man altså også øve disse kvaliteter. Det er sådan, man bliver uddannet.

Og i den tid, vi lever i, er der behov for uddannede mennesker. Der er behov for mennesker, der er rummelige og tillidsfulde. Der er behov for mennesker, der vil altruismen, og som tør indgå kompromisser. Der er behov for mennesker, der erkender, at verden er en scene og husker at være bevidst om dette. For Shakespeare har en pointe; verden er en scene, og mennesket er en skuespiller, og der er mange steder i livet, man skal spille skuespil – men mindst lige så mange, hvor man ikke skal.

I den forbindelse vil jeg gerne her til sidst fremhæve et symbol på netop denne livets tosomhed: studenterhuerne. Mange af huerne er prydet med den afsluttende karakter i midten; karakterer i dansk, matematik, engelsk og fysik, der varierer fra alt mellem 00 og 12 – symbolet for de skuespil, vi har spillet i gymnasiet. Rundt om står hilsner, lykønskninger og kærlighedserklæringer fra venner og klassekammerater – symbolet for alle de øjeblikke, hvor vi er trådt af scenen og ind i livet.

Tak.

 

 


AT-eksamen og AT-årsprøve

12.05.2016

Årets AT-emne for både 3g’ernes eksamen og 2g’ernes årsprøve er blevet offentliggjort – årets projekter skal handle om: Grænser!

Alle 2 og 3g-elever kan finde AT-ressourcerummet på dette link, hvor I skal logge ind med jeres UNI-login. Du kan også finde hjælp på emu’en hér. God fornøjelse til jer allesammen!


Elever fra FG vinder filmpris

20.04.2016

Daniel (3d) har sammen med overbygningsholdet fra Klar til film – Station Next vundet prisen for Bedste Filmidé ved Guldægget 2016. Priserne blev uddelt på SDU i weekenden. Læs mere hér!


FG er bedst til naturvidenskab på Fyn

På mitfyn.dk kan du læse om blandt andet Pia Gommesen fra FG, som forklarer hvorfor FG er det gymnasium på Fyn, som sender flest elever videre til de naturvidenskabelige uddannelser! Læs artiklen hér (hvis du har login) – eller læs et interview om FG og naturvidenskaben med rektor Sophie Holm Strøm hér!


Daniel går til film

14.03.2016

Ugen før vinterferien var Klar til film – Station Nexts overbygningshold i Refsvindinge for at optage årets første filmprojekt. Instruktør Daniel Lindekilde Engberg (18) gør status på optagedagene og løfter lidt af sløret for filmens handling.

Lørdag og søndag før vinterferien var store optagedag på Klar til film – Station Next, da den sydfynske filmskoles to hold påbegyndte produktionen af årets første produktioner:

”På Klar til film – Station Next lægger vi stor vægt på at give vores elever værktøjerne til at arbejde selvstændigt, og her er produktionsdagene vigtige. Det er meningen, at holdene selv skal styre produktionen, og derfor træder vi som ledere helst lidt i baggrunden, når optagelserne går i gang,” lyder det fra daglig leder Mikael Woelke, som tilføjer:

”Det er altid en overraskelse at se, hvor kompetente vores elever er, når de får styringen selv.”

Processen er lærerrig

En af de elever, som har været parat til at tage styringen over filmproduktionen, er Daniel Lindekilde Engberg, som til daglig går på Faaborg Gymnasium, hvor Klar til film – Station Next også har hjemme. Daniel har udover at være instruktør på overbygningsholdets produktion også har skrevet manuskriptet:

”Det har været en rigtig fed oplevelse. Vi starter med en idé, og så gennemgår idéen en udvikling, som ofte skaber et helt nyt produkt. På vores film skrev jeg for eksempel manuskriptet igennem ti gange,” smiler Daniel Engberg, som synes at processen har været lærerig:

”Man lærer rigtig meget om, hvad der fungerer og ikke fungerer, når man genskaber og udvikler projektet så mange gange.”

Kompetencer for livet

Daniel Engbergs manuskript handler om to mormonske missionærer, som under et kaffemøde med en ældre kvinde bliver konfronteret med en nagende tvivl i deres tro på Gud. Derfor var det vigtigt for holdet at finde de helt rigtige skuespillere.

”Vi valgte at have en åben casting til vores to hovedkarakterer, og det var her vi fandt Jeppe Spence og Christian Otzen. De har virkelig løftet vores film med deres portrættering af den konflikt, som vores karakterer gennemgår. Jeppe og Christian var meget interesserede i deres karakterers følelsesmæssige rejse, og det gjorde oplevelsen meget speciel,” lyder det fra Daniel Engberg, som også selv måtte konfrontere, hvor hårdt det kan være at skulle styre et helt filmhold:

”Det er enormt lærerigt at styre et filmhold, og der er mange kompetencer i spil, som jeg kan bruge resten af livet. Arbejdet giver et overblik og organisatorisk træning, som er vigtigt i mange sammenhænge. Inden for få minutter skulle jeg vurdere kameravinkler, lyssætning og tale med skuespillerne om deres roller. Der er ingen tvivl om, at det har været en hård opgave, men det har også været sjovt.”

Af: Emil Christian Østergaard

Skærmbillede 2016-03-14 kl. 10.36.07To mormonske missionærer bliver konfronteret med deres egen tvivl i overbygningsholdets pilotfilm for Klar til film – Station Next (fra venstre mod højre: Jeppe Spence og Christian Otzen). Foto: Mikael Woelke.

Skærmbillede 2016-03-14 kl. 10.36.23Daniel Lindekilde Engberg instruerer skuespilleren Christian Otzen. Foto: Mikael Woelke.

Skærmbillede 2016-03-14 kl. 10.36.43Daniel Lindekilde Engberg hygger om sine skuespiller under en pause i optagelserne. Foto: Mikael Woelke.


Amanda (2a) på det danske robotlandshold

12.02.2016
Amanda Fahrenholz Smith fra 2a er igennem sin deltagelse i Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) kommet med på det danske robotlandshold, som skal til USA 30/3-2/4 for at repræsentere Danmark i First Robotics Competition. Holdet var i DR TV-AVISEN i går – udsendelsen kan ses på dette link.

 

Amanda går til daglig i 2g på Faaborg Gymnasium og er blandt de 12 skarpe unge hjerner, som udgør det danske robottalenthold. Holdet er særligt udvalgt og kommer fra forskellige gymnasier. Fælles for 10 af de 12 deltagere på holdet er, at de er optaget på Akademiet for Talentfulde Unges 2-årige talentprogram.

”Vi er stolte over, at Danmarks første robottalenthold primært kommer fra Akademiet for Talentfulde Unge. Der har været stor efterspørgsel for at komme med på holdet. Det er et stærkt og bredt hold, så der er al mulig grund til optimisme med hensyn til holdets vinderchancer i USA og med hensyn til, at vi gennem holdet udbreder interessen for robotteknologi blandt unge generelt,” udtaler Dorthe Christensen, konstitueret sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge Øst og tovholder på Akademiets deltagelse i projektet.

Der arbejdes på højtryk

I værkstedet er der fuldt tryk på forberedelserne, og holdet samles flere gange om ugen for at gøre klar til den store konkurrence. De skal selv bygge robotten, der skal bruges i konkurrencen, og alle kvalifikationer lige fra softwareudvikling til elektronikforståelse kommer i spil. Nogle af færdighederne har holdet i forvejen andre må de lære undervejs.

”Vores unge er især karakteriseret ved en stærk drivkraft for læring og et stort engagement i det, de kaster sig over. De har en udpræget nysgerrighed og umiddelbarhed, hvilket er fremragende forudsætninger for nytænkning. Og så opererer de på et meget højt fagligt niveau. Det er især de ting, som gør Akademiets unge velegnede til at være med på Danmarks først robottalenthold”

Gigant robotvirksomhed står bag

Den danske succesvirksomhed Universal Robots har investeret en halv million kroner i projektet, som er det første danske robottalenthold nogensinde. På Akademiet for Talentfulde Unge glæder man sig over det nye samarbejde.

”Danmarks første robottalenthold er et eksempel på den type talentudvikling der sker, når Akademiet for Talentfulde Unge samarbejder med virksomheder og universiteter. Et robottalenthold som det her, skaber stor værdi: For de unge talenter selv, for andre unge, for danske virksomheder, og for samfundet generelt,” forklarer Dorthe Christensen.

Fakta:

Akademiet for Talentfulde Unge er et tilbud til akademisk talentfulde gymnasieelever med fokus på at tilbyde faglige udfordringer, karriereinspiration og et socialt fællesskab med ligesindede.

Det danske robotteam skal deltage i konkurrence fra den 30. marts til den 2. april. I 2016 vil mere end 3.000 hold bestående af 78.000 unge fra hele verden dyste om sejr i First Robotics Competition.

 

P4 Fyn kører også nyheden, og du kan læse mere om projektet på Akademiets hjemmeside hér.

Kontaktpersoner vedr. yderligere udtalelser:

For yderligere oplysninger og udtalelser kan Dorthe Christensen, Akademiet for Talentfulde Unge kontaktes via telefon på 61 99 60 78 eller via mail på dorthe@ungetalenter.dk


Sprogelever fra FG vinder 2.præmie på sprogcamp!

09.02.2016

Talentfulde sprogelever fra Faaborg Gymnasium vinder 2.-præmie på landsdækkende Sprogcamp.

Den 29. -31. januar tilbragte fem af vores elever deres weekend i det jydske på en sprogcamp for talentfulde sprogelever. Eleverne Kristina Greve Rasmussen, Antonella Alva Olsen, Janifar Nievetha Parameswaran, Mads Ravn Hagmund-Hansen og Christian Styrbæk Kensmark, deltog i arrangementet på deres forskellige fremmedsprog, nemlig spansk, fransk, tysk og engelsk.

Sprogcampen, der kører på 5. år, var arrangeret af Hjørring Gymnasium i samarbejde med Aalborg Universitet og i samarbejde med internationale og nordjyske virksomheder og sponsorer.

Udvalgte sprogtalenter fra gymnasier over hele landet mødtes til en spændende weekend med workshops og aktiviteter inden for fremmedsprogende. Fokus var at give eleverne ”et sprogbad” og udfordre dem fagligt på en anden måde end vi gør i den daglige undervisning.

På campen lærte de forskellige værktøjer til at kunne kommunikere på et fremmedsprog på diverse workshops om blandt andet simultantolkning, virksomhedspræsentation og fagsprog, præsentationsteknik, kulturforståelse og telefon- og mailkommunikation.

Weekenden kulminerede med en stor offentlig sprogmesse, hvor eleverne skulle ”brande” en virksomheds produkt på deres fremmedsprog for fremmedsproglige kunder.

Og eleverne fra Faaborg Gymnasium klarede sig så flot til Sprogmessen, hvor de skulle præsentere deres virksomheds produkt, at både Christian Styrbæk Kensmark (fransk) og Mads Ravn Hagmund-Hansen (tysk) vandt 2. præmie for deres respektive præsentationer af virksomhederne Targit og Fynbo Foods. Udover de fine placeringer fik alle eleverne en stor oplevelse med udfordringer og nye kommunikative værktøjer med hjem i rygsækken.

Eleverne fortæller om deres oplevelse af sprogcampen:

Klokken 13 fredag d. 29 var vi alle samlet: Kristina, Nievetha, Mads, Christian og jeg. En stor rød bus kom og så gik turen mod Hjørring i fælles bus med elever fra andre fynske gymnasier. Da vi ankom, blev vi straks delt op efter sprog: Kristina og Nievetha havde engelsk, Mads tysk, Christian fransk og jeg havde valgt spansk. Vi blev vist rundt på gymnasiet, som var enormt i forhold til vores lille hyggelige gymnasium. Vi blev vist rundt på vores valgte sprog, dvs. hele min rundtur foregik på spansk af en udveksling student, så det var bare med at hænge i og prøve at følge med. Efter rundturen begyndte programmet straks at gå i gang og efter aftensmad, velkomst og praktiske informationer, så blev vi straks smidt i en tolkeworkshop og derefter er rejseforedrag. Eleverne begyndte via tolkeøvelserne at åbne sig op over for hinanden, hvilket ledte op til masser af snak i den første sprogcafé.

 Dagen efter begyndte de første par workshops, hvor alle blev delt op i grupper på 3-5 stk. Her fik vi værktøjerne til formålet med weekenden: Vi skulle alle repræsentere en stand ved en sprogmesse hvor over 100 mennesker ville dukke og høre os præsentere et firma på det valgte sprog. De forskellige workshops lærte os blandt andet om gambitter, information om vores firma, hvordan man besvarer opkald og mails og sidst men ikke mindst, hvordan man laver en præsentation på sit fremmedsprog.

I mellemtiden var der forskellige aktiviteter så som seværdighedsløb, tolkesjov, kulturforståelse/simultantolkning, rejseforedrag og salsa undervisning.

På det her stadie var man rigtig gode venner med sin gruppe, hvilket ledte op til sjov med lancier, et par øl, og en tur på tyren Ferdinand.


Søndag stod på en tidlige morgengåtur til svømmehallen. Efterfølgende kom den sidste workshop, hvor vi blev præsenteret for de sidste sproglige værktøjer. Derefter begyndte vi at gøre klar ved de enkelte stande. Elever overalt gik rundt med balloner, bolsjer, kitler, stearinlys, smagsprøver, plakater osv. for at få sin stand til at se præsentabel ud for ”kunderne”. Klokken 12 dukkede kunderne op, og så begyndte alle at hive de værktøjer frem, som underviserne lært os – nu skulle vi præsentere vores virksomhed på vores fremmedsprog.

Efter den største udfordring man nogensinde er blevet udsat for (i hvert fald for begyndersprogene), så var der frokost, evaluering, gode præmier til vinderne og til sidst og ikke mindst afsked med nogle mennesker der var fremmede i starten, men nu var blevet gode venner.

Antonella Alva Olsen, 3s, spansk

 

Sprogcampen var en intens og udfordrende oplevelse. Arrangementet gav mig en mulighed for, at anvende mit tredjesprog (fransk) på en anden platform, end den jeg er vant til på gymnasiet – at skulle smalltalke og præsentere et produkt foran forretningsfolk og fagfolk, er nemlig en hel anden måde at anvende sit sprog på. Det var i den grad også spændende at møde andre gymansieelever, som nærede den samme lyst til at lære lidt ekstra – også selvom det foregik over en weekend. Kort efter at jeg trådte ind af døren, blev jeg indlogeret i et klasseværelse (eller et ”dortoir” som der jo stod på døren) sammen med en gruppe andre fynboer, som jeg hurtigt faldt i snak med. Om aftenen var der også sat tid af til sociale aktiviteter, såsom rodeoridning, og brætspil og en smule øl. Jeg vil dog gerne pointere, at sprogcampen ikke fokuserer på de teoretiske aspekter i de forskellige sprog, men i stedet for lærer én hvordan, man kan benytte sproget til at kommunikere med i forskellige situationer.
  Alt i alt var det en fed og berigende weekend, og så pyt med at man kommer lidt bagud med de øvrige afleveringer.

Christian Styrbæk Kensmark, 3m, fransk

Link til sprogcampens hjemmeside: http://www.sprogcamp.aau.dk

 


Mindeord for Erik Thomsen

04.02.2016

Tidligere lektor ved Faaborg Gymnasium Erik Thomsen er i går afgået ved døden efter kort tids sygdom. Erik var en meget aktiv samf- og historielærer, vældig god til sport og hurtig i tanke og handling samt en god kollega. Erik valgte at gå på pension tidligt i en alder af 58 år, hvorefter han har rejst rundt i verden samt dyrket sin have og sine interesser.

Anne Kirstine Primdahl har sendt følgende besked ud:

Kære gamle elever på Faaborg Gymnasium

Jeg har det meget triste budskab, at vores tidligere kollega Erik Thomsen er død – på Hospice Sydfyn.
Mange af jer har haft ET til enten samfundsfag eller historie – han var ansat på Faaborg Gymnasium fra 1980, til han gik på pension i januar 2010.
Erik døde af en meget aggressiv cancer – vi ‘gamle’ kolleger var sammen med ham på en lang gåtur i Svanninge bakker i slutningen af oktober, hvor han var den Erik, vi altid har kendt, og så fik han diagnosen ved juletid.
Erik Thomsen bisættes fra Kapellet på Assistens Kirkegård i Svendborg lørdag den 13. februar kl 12 med mindekomsammen bagefter på Hotel Svendborg. Erik bad mig orientere jer, så I må gerne komme. I stedet for blomster beder ET jer at betænke Hospice Sydfyn via konto 8072 1016865, mrk. Erik Thomsen.
Mange hilsner
Anne Kirstine Primdahl (AP)

AT-eksamen 2016

25.01.2016

Årets AT-emne er blevet offentliggjort – årets projekter skal handle om: Grænser!

Alle 3.g-elever kan finde AT-ressourcerummet på den udleverede cd-rom. Ressourcerummet kan også findes på dette link, hvor I skal logge ind med jeres UNI-login. Du kan også finde hjælp på emu’en hér. God fornøjelse!


Musical

12.01.2016

Det er ganske snart tid til FGs musical “Skatteøen” – skrevet af Kim Asmussen og FGs egen Mikael Woelke! En kæmpe flok lærere og elever har arbejdet hårdt med scener, musik, skuespil, kostumer og meget, meget andet (FGs billedkunstlærer Oliver Streich har lavet den flotte plakat!), og nu er de snart klar til at vise resultatet frem.

Vi håber, at vi ses!

BILLETTER

Billetter koster 60 kroner pr. styk (10 kroner fra hver billet går til opsparing til et nyt flygel til FG!), og de sælges i middagspausen i FGs kantine fra d. 12/1 og så lang tid lager haves. I kan betale kontant eller på mobilepay 30511737.

Har man ikke mulighed for at komme på skolen og købe, kan billetter bestilles på erla@faaborg-gym.dk – husk at oplyse, hvilken dag I ønsker billetter til.

Billetter sælges efter princippet “først til mølle”.

MENUER

Rikke og FGs kantine tilbyder en teatermenu til 100 kroner, som skal bestilles inden d. 18/1. Menuen består af en valgfri hovedret og en dessert:

Hovedretter:
ENTEN tapastallerken med hjemmebagt brød.
ELLER piratbøf (hakkebøf med hjemmelavet whiskysauce, ærter og ovnkartofler)

Dessert:
Æbletærte med kanelskum.

Vin, øl, vand og kaffe kan købes på aftenen.

Skærmbillede 2016-01-12 kl. 10.23.58


Informationsmøde d. 19/1 2016

01.12.2015

Faaborg Gymnasium holder informationsmøde for kommende elever tirsdag d. 19/1 2016, og alle interesserede er meget velkomne – både kommende elever og deres forældre!

Aftenen starter kl. 19 og kommer til at bestå af to dele:

  • I del 1 får I generelle informationer om STX og Faaborg Gymnasium, og elever fra alle tre årgange fortæller om deres liv på gymnasiet.
  • I del 2 kan I høre om de forskellige studieretninger, FG tilbyder. Rundt omkring på gymnasiet fortæller FGs lærere og elever fra 2. og 3.g om deres studieretninger, fag og niveauer. I denne del af arrangementet kan I også tale med studievejledere, ledelsen og andre, som kan hjælpe med svar på generelle, studietekniske spørgsmål.

Så snart aftenens program er fastlagt, bliver det lagt ud herunder og på FGs FaceBook-gruppe. Kontakt gerne FGs kontor på tlf 62 61 89 10, hvis I har spørgmål inden aftenen. I mellemtiden kan I læse denne artikel fra Fyens Stiftstidende om bl.a. FGs flotte gennemsnit fra 2015!

Karaktergennemsnit


Samtaleaften 2015

06.11.2015

Den 26. november fra kl. 16 til 19 er der samtaleaften på FG – læs mere i invitationen herunder, og husk at tilmelde dig via Lectio!

Samtaleaften 2015


Fynske motiver indvies på FG 17/11

03.11.2015

Fynske motiver af fem førende samtidskunstnere indvies på FG

Faaborg Gymnasium har netop modtaget en enestående deponering fra Ny Carlsbergfondet. Det gælder et større antal værker – malerier og fotokunst af fem kendte samtidskunstnere, der hen over sommeren har kunnet opleves på Faaborg Museum i forbindelse med jubilæumsudstillingen Bring naturen ind! Samtidskunst 100 år efter fynboerne.

Værkerne, der nu pryder vægge i elevernes kantine, gangarealer og møderum indvies den 17. november kl. 15.30-17 på Faaborg Gymnasium.

Ny Carlsbergfondets formand, Karsten Ohrt, er glad for, at fondet kunne købe og dernæst deponere nogle af værkerne fra Faaborg Museums udstilling Bring naturen ind! Samtidskunst 100 år efter fynboerne på Faaborg Gymnasium.

Værkerne er skabt med inspiration i Fynbo-malerne, og det synes derfor naturligt for os i Ny Carlsbergfondet, at de nu dagligt kan opleves på Faaborg Gymnasium til inspiration for elever, lærere, forældre og gæster på gymnasiet.

I de deponerede værker arbejder kunstnerne Ulrik Møller, Camilla Berner, Søren Martinsen, Allan Otte og Søren Lose alle med naturen som motiv, og de perspektiverer i deres tilgange til arbejdet med naturen fynbomalernes værker. Flere af kunstnerne har desuden en særlig tilknytning til såvel gymnasiet som egnen omkring Faaborg i kraft af deres skolegang og opvækst, hvilket gør det særligt interessant for gymnasiet at synliggøre netop disse kunstneres værker for offentligheden på Faaborg Gymnasium. Det drejer sig blandt andet om Camilla Berner, som er tidligere elev ved Faaborg Gymnasium og om Ulrik Møller, som ligeledes er opvokset i området.

Gymnasiets rektor, Sophie Holm Strøm, er lykkelig på både gymnasiets og lokalsamfundets vegne over fondets generøse deponering og håber, at mange vil finde vej til Faaborg Gymnasiums indvielse af værkerne den 17.11.15 kl. 15.30-17.00. Ved indvielsen deltager Museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen, kunstnerne, gymnasiets bestyrelsesformand Jens Oddershede, personale, elever og forhåbentlig vil også mange af Faaborgs borgere finde vej til gymnasiet.

Faaborg Gymnasium er med sin placering ved foden af Svanninge bakker oplagt til at huse samtidskunstværker, der forholder sig til naturen med både autenticitet og æstetisk bredde, som kan give stof til eftertanke hos beskueren og bibringe dannelse

udtaler en glad rektor for Faaborg Gymnasium.

Museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen udtaler:

For Faaborg Museum er det ligeledes af stor betydning at væsentlige værker fra jubilæumsudstillingen Bring naturen ind! Forbliver i Faaborg efter udstillingens afslutning, da det understreger Fynboernes aktualitet 100 år efter de virkede i Faaborg.

Et udvalg af FGs nye værker kan ses herunder:

 


Gamle Elevers Fest på FG

30.09.2015

Lørdag d. 7. november er der Gamle Elevers Fest på FG – læs invitationen herunder og kontakt kontoret mht. tilmeldinger og spørgsmål.

Vi glæder os, til vi ses!

Skærmbillede 2015-09-30 kl. 12.41.49

 


Volontør i El Salvador

25.09.2015

I sommers blev Cecilie Holm student fra FG – og nu er hun i El Salvador på højskoleophold, og hun har sendt denne beskrivelse og links hjem til os. Cecilie skriver:


 

Vidste du, at Latinamerika er meget mere end hårdt bandemiljø og stoffer? At Latinamerikanerne nok er et af de mest venlige folkefærde? Og at Latinamerika har en utroligt spændende historie?

Jeg vidste personligt ingen af ovenstående. I hvert fald ikke før jeg, sammen med 12 andre unge, selv satte mine fødder på den anden side af jorden, og selv oplevede realiteterne. Inden vores højskoleophold i El Salvador, havde jeg ikke mange forestillinger om, hvordan den latinamerikanske kultur var. Faktisk havde jeg ikke særlig mange forestillinger om hverken kultur eller geografisk placering.

De ting jeg vidste var: at det er en smart ting at kunne spansk. At det er der de gamle indianerstammer kommer fra, og at man på Cuba laver cigarer. Jeg havde endda også luftet ideen om, “at man spiser meget chili con carne”, men den tanke har jeg for længst måtte glemme alt om. De ting jeg bekymrede mig mest om, eller havde flest forestillinger om, var alle de nye mennesker jeg skulle lære at kende på vores 4 dages introkursus i København. Jeg synes ikke jeg havde tid til at tænke over hvad Latinamerika var. Det gik først op for mig hvad det egentlig var jeg havde begivet mig ud i, da jeg landede i San Salvador. – Så kan man for alvor snakke om sprogbarrierer!

I de 4 uger vi nu har tilbragt på højskolen, er vi blevet klædt på til at rejse videre rundt i Central- og Sydamerika. Med en hel masse nye oplevelser og ny viden om politik, kønsroller, historie etc., har vi fundet ud af at Latinamerika, og især El Salvador, er et utroligt spændende og lærerigt sted. Samtidig med at vi er blevet ret overrasket over hvor fantastisk en kultur her er, er vi også blevet blown away over nogle af de virkeligheder vi har stødt på. Her snakker vi om det ekstremt korrupte system, det udbredte bandemiljø, men også hvor stærke familiebåndene er, og hvor enormt gæstfrie menneskerne hernede er!

Vi besluttede derfor at lave en Facebookside, hvor vi jævnligt vil lave opslag om episoder eller sager vi enten støder på her i El Salvador, eller de lande vi skal ud og arbejde i efter opholdet i El Salvador (Ecuador, Guatemala og Bolivia). Vores primære tanke med siden er, at oplyse venner og bekendte hjemme i Danmark, om nogle af de urimelige forhold som nogle af latinamerikanerne lever under, men samtidig også fortælle, at Latinamerika er meget mere end negative historier.

– Cecilie Holm

 

Du kan følge med i Cecilies rejse på Instagram – @Ceciliessydamerika – eller du kan like hendes gruppes FaceBook-side hér.

CH CH2


Forældreaften for 1.g

12.09.2015

Faaborg Gymnasium indbyder hermed alle 1.g-elever og deres forældre til en introduktionsaften for skolens fire 1.g-klasser (1v, 1x, 1y og 1z). Aftenen vil have to temaer, ”Godt i gang” og ”Valg af studieretning”, og den finder sted torsdag d. 1. oktober 2015 kl 19:00. Aftenen er planlagt således:

Introduktion – kl. 19:00

Fælles velkomst ved rektor i skolens kantine. Introduktion til Faaborg Gymnasium og skolens igangværende arbejde med 1.g-klasserne.

Orientering ved vejleder Anette Nibe, Studievalg Fyn, blandet andet i forhold til det forestående valg af studieretning.

 

Godt i gang – kl. 19:30

Kaffebord organiseret klassevis i anviste lokaler. Lærerteamet er vært og klassens øvrige lærere kommer forbi

 

Valg af studieretning – kl. 20:30

I kantinen vil der være mulighed for at stille spørgsmål til elever og lærere om fag og indhold i studieretninger. Der vil desuden være mulighed for at stille spørgsmål til vejlederne og ledelsesrepræsentanter om eksempelvis fag, fagniveauer og valgfagsmuligheder.

 

Arrangementet slutter – kl. 21:15

Eleverne rydder op, og arrangementet slutter.

 

Skolen lægger stor vægt på samarbejdet med hjemmene og håber derfor, at mange forældre og elever vil komme til mødet. Af hensyn til det praktiske arrangement bedes tilmeldingsblanketten afleveres til klassens lærerteam eller til skolens kontor senest torsdag d. 24. september 2015, uanset om man kan komme eller ej.

 

Venlig hilsen,

Sophie Holm Strøm

Rektor

 

 

Tilmelding til Introduktionsaften torsdag den 1. oktober 2015, kl. 19.00

Elevens navn:   ________________________________                                Klasse:     _________

Antal deltagere:       _________     (eleven medregnet)

Vi kan desværre ikke komme               Underskrift:   ________________________________

 

Klik ind på www.faaborg-gym.dk og hent mere info – herunder i vores ”Forældrehåndbog”, som du kan finde hér!


Velkommen til nye 1.g’ere!

10.08.2015
I dag er de nye 1.g’ere startet på Faaborg Gymnasium. Rektor Sophie Holm Strøm bød eleverne velkommen i kantinen, og som hun sagde, så er det “samtidig også en helt særlig dag for mig i år, fordi det er første gang for mig, at jeg står her som rektor og har den glæde at tage imod fire nye klasser af elever ved Faaborg Gymnasium”. 116 nye elever – og to udvekslingselever – starter i år på Faaborg Gymnasium, og de har allerede på deres første dag haft et tæt program, hvor de ud over rektors introduktion har haft formiddage med deres teamlærere og tutorer, er blevet introduceret til gymnasiet, har fået taget billeder og har organiseret hyttetur. Derudover har eleverne haft deres allerførste undervisningstimer på gymnasiet.
Rektor Sophie Holm Strøm sagde desuden i sin tale at det er “vigtigt at huske på, at det tager 10.000 timer at blive rigtig god til noget! Og det kræver, at I har vilje, vedholdenhed, selvdisciplin, motivation og udholdenhed!” – og på FG er vi sikre på, at alle de nye elever vil leve op til dette og få tre gode år på Faaborg Gymnasium!