Studieture 2016


Gardasøen, Krakow, Rom, Malaga, Berlin

Studieture 2016


3gSP og Malaga

Tine fra 3d og Sofie fra 3b skriver:

Natten til den 29. marts begyndte rejsen til Malaga. Vi tog toget fra Odense til Kastrup lufthavn kl. 03.30, og ankom til lufthavnen ved 06-tiden. Efter flere timers ventetid i Kastrup Lufthavn, samt en flyvetur på 4 timer, ankom vi udmattede og søvnige til Malaga. Vi blev derefter kørt med bus ud til Plaza de Toros (tyrefægterarenaen), hvor de familier vi skulle bo ved, stod klar. Trods nervøsiteten for at møde vores tildelte familier, fik vi en varm velkomst af dem, som bestod af kram og kindkys. Vi tog derefter hen til familierne og fik vist vores værelser samt resten af huset. Hurtigt fik vi klædt om til shorts og t-shirts, da der var over 20 grader varmt og høj sol. Vi tog derefter ud for at se området. Det var ret tydeligt at se, at vi var turister. Ikke nok med, at vi var super blege, men det var også kun turister der gik rundt i shorts og t-shirts. Spanierne havde nemlig lange bukser på, samt flere lag på overkroppen, da vejret ifølge dem, kun var mildt forårsvejr. Trafikken i Malaga var mildest talt hektisk. Der var ufattelig mange lyskryds, og bilerne dyttede af hinanden hvert minut. Dog vænnede vi os hurtigt til det.

Om aftenen mødtes vi med resten af klassen oppe i byen ved Plaza de Merced, hvor nogle af os valgte at spise tapas til aftensmad. Stemningen var super god, og vi havde allerede fra første dag af fået et utroligt godt indtryk af Malaga samt spanierne.

Onsdag morgen kl. 10 startede vi dagen med en spansk tour-guide rundt i Malaga by, hvilket gav os mulighed for at kunne se de seværdigheder, som Malaga er kendt for. Klokken 15.00 skulle vi i skole – det var jo trods alt en sprogtur. I starten var vi alle meget skeptiske, for ikke nok med at vi skulle i skole fra 15-19, så skulle vi også have en test! Skolen Debla lå på et mindre bjerg, hvilket godt kunne mærkes i benene. Da vi kom derind blev vi taget godt imod af Kirsten, som er dansker og ejer af skolen. Vi skulle så i gang med testen, som kun tog 10 minutters tid. Herefter blev vi delt op i to hold, som skulle undervises. Vores største frygt var, at læreren var sur og kedelig, men hun viste sig at være det stik modsatte (heldigvis!). Hun hed Amaya, og var simpelthen så dygtig til at undervise på et niveau, som vi også kunne være med på. Tiden i skole gik overraskende hurtigt, hvilket skyldtes, at vi alle sammen kunne forstå hvad der blev sagt, samt at der blev grinet en masse. Om aftenen mødtes vi igen på Plaza de la Merced og spiste aftensmad sammen. Efter dette skulle vi selvfølgelig ud og opleve nattelivet i Malaga. Nogle tog på diskotek, mens nogle af os andre sad på bar og nød en kold mojito eller sangria. Endnu en dag var gået over al forventning.

Torsdagen startede ud med undervisning fra 09-11, hvorefter vi sammen med en af de spanske lærere tog ind til byen for at spise churros con chocolate, en spansk dessert. Herefter tog vi hen til Mercado Central, som er et lokalt marked, hvor der bliver solgt al slags kød, grøntsager, frugter og nødder. På markedet skulle vi teame op, og finde nogle bestemte varer og udfylde nogle spanske opgaver. Det var en god måde at lære markedet at kende på. Efter dette havde vi fri i nogle timer. Senere på dagen skulle vi op på en udkigspost, som lå oppe på et højt bjerg kaldet Gibralfaro. Man kunne se ud over havet, Plaza de Toros og hele byen, hvilket var utrolig flot! Da vi var færdige, mødtes vi igen inde i byen for at spise aftensmad og få en drink. Fredag var sidste undervisningsdag. Vi mødte i skole fra 09-13, hvor vi sluttede af med at lege nogle spanske lege samt evaluere sprogskolen. Derefter skulle vi danse flamenco ude på skolens terrasse. Det var Amaya der underviste os, og det var virkelig svært og vildt sjovt! Vi prøvede at følge med så godt vi kunne, men helt godt så det altså ikke ud. Efter en time blev der serveret paella, hvilket var den perfekte afslutning. Sprogskolen havde virkelig været en succes og vi fik genopfrisket det spanske sprog på en super god måde. Da vi var færdige i skolen, havde vi fri, indtil vi skulle mødes om aftenen for at besøge den spanske restaurant El Pimpi. Maden var virkelig god og stedet var rigtig flot, da den var pyntet med en masse forskellige autografer af kendte spaniere. Vi skålede sammen for en vellykket og lærerig tur.

Lørdag formiddag skulle vi pakke vores ting, da vi skulle køres ud til lufthavnen kl. 17.15. Inden vi tog hjem tog vi en tur til kunstneren Picassos fødehjem, hvor vi så nogle billeder og skitser af hans værker. Derefter tog vi ned til havnen for at kigge på små butikker. Da klokken blev 16.00, tog vi hjem til værtsfamilierne igen for at hente kufferter og for at sige farvel. Under hele opholdet havde familierne været rigtig søde og imødekommende, selvom vores ordforråd var en smule begrænset. Herefter tog vi bussen fra Plaza de Toros og kørte mod lufthavnen. Rejsen var lang, og vi var først tilbage i Faaborg klokken 05.30, og vi var meget trætte. Men mættet af indtryk og en oplevelse rigere, var vi meget glade for at have været på spansk sprogtur.


3gTY og Berlin

Mads fra 3m skriver:

I Inga og Elouises kyndige og nænsomme hænder kom 3gTY bag om det store B. Berlin, et af de vigtigste arnesteder for europæisk historie, kultur, kunst, sport, musik og politik, bød på både vandreture ad Unter den Linden, tid til eftertanke ved Holocaust Mahnmal, shopping i Friedrichstrasse – og tysk øl på den lokale sportsbar.

Der var Dönersafari, hvor Kreuzberg og de tyrkiske indvandreres historie udforskedes, der var arkitektur, der spændte fra Gründerzeits barokinspirerede husfacader til de uformelige betonklodser fra DDR, der var ømme og trætte fødder efter lange gåture – ja, det eneste, Berlin ikke kunne byde på, var dårlig stemning. Som den nyligt afdøde tyske sanger Roger Cicero sang: “Du bist so geil, Berlin”. Det kan vi kun skrive under på.


2a og Gardasøen

Hele 2a skriver:

Mandagen startede tidligt. Vi mødtes på banegården kl. 3.35, hvor turen gik mod Italien.

Det var en lang rejse, men da vi endelig landede i Italien, blev vi meget overraskede. Vejret var fantastisk – 23 grader. Busturen til campingpladsen tog ca. 2 timer, den blev brugt på, at sove og at se den skønne natur.
Efter ankomsten til campingpladsen Bella Italia, drog vi til byen Peshiera del Garda, for at få stillet vores sult. Det blev til pizza (i store baner) til hele bordet.
Efter vi havde fået et lækkert måltid mad, havde vi aftalt at mødes på Campingpladsen kl 16.30. Dog, klokken 16.32, da Amanda og Amalie K kom til pladsen, var de de eneste, der var dukket op. Endelig, kl 16.50, var alle samlet, da den sidst ankomne Birgit (Der havde glemt sine solbriller på restauranten) også dukkede op. Resten af aftenen blev brugt på italiensk mad og hygge til den lyse morgen.

Tirsdag var store cykledag. Efter mandagens udpakning, indretning og hygge kunne vi på frisk vis sætte os op på vores mountain-bikes, som vi lejede af 2 italienske guides – en mand med en flot, rund, mave og en rask, fit dame. Trods, at de skulle med på turen som guides, kunne ingen af dem snakke specielt meget engelsk, så vi måtte forsøge os ad med kropssprog og enkelte gloser. Først cyklede vi sammen ud ad byen, indtil vi delte os i 2 grupper: en for de mere sportsdristige samt en hyggetur til afslapning. Begge turer gav os fart på gennem det smukke italienske landskab, hvor vi fik et godt indblik i den skønne italienske flora.

Efter turen samlede vi os igen for at holde en kort pause og dernæst cykle over en flot bro ned til en by, der hedder Borghetto – kåret til en af de absolut flotteste byer i hele Italien. Og flot var den.
Da vi ankom til Borghetto holdte vi frokost, så vi kunne nyde lidt italiensk is eller en sandwich med den skønneste udsigt over en smuk å, som løb gennem byen. Bygningerne var smukt dekoreret med blomster og flotte motiver, der sammen med det skønne vejr på omkring 25 grader gjorde oplevelsen ganske skøn.

Efter vi havde nydt vores frokost gik turen hjemad igen, og da vi ankom hjemme fik vi heldigvis lov til at benytte cyklerne resten af dagen, selvom mange ad os var trætte i benene efter gode 40 kilometer op og ned ad bakke. Alligevel var der nogle af de dristige, der satte sig for at cykle langs vandet mod Lazise, en by proppet med skøn arkitektur. Efter sådan en dag var vi godt trætte, og vi brugte derfor aftenen på at hygge os og slappe af.

Onsdag bød på et spændende program. Efter en times tur i bus, var vi klar på en en hiking tur i 1760 meters højde. Vi tog svævebanen til toppen af bjerget og ned igen.
Da vi var færdig med hiking var der fri leg i byen Malcesine et par timers tid, som var en rigtig hyggelig by med små butikker og solskin. Sidst på eftermiddagen besøgte vi en vin/olivengård, hvor vi først blev sat ind i produktionen af de forskellige vine og olivenolie. Herefter var til til vin og olivenolie smagning, som var dagens højdepunkt. Alt i alt var det en begivenhedsrig dag!

Torsdag tog vi toget til Verona. Vi startede dagen i Amfiteateret. Akustikken passede perfekt til Asgers skønsang, og han blev klappet ud af en gruppe af italienere. På vej videre på et lille sidehjørne af en smal gade var en hyggelig is-butik. Isen hjalp på energien i den varme Verona-sol. Energien fra isen blev brugt til en gåtur gennem Veronas gader op til Domkirken. Undervejs gennem gaderne følte vi os så hæderlige, at vi skulle have det testet ved at gå under den berygtede hval-knogle på Piazza Signori.
Efter en masse kulturelle oplevelser, blev resten af eftermiddagen brugt på shopping og hygge i Veronas gader.

Fredag formiddag sejlede vi med færgen til Gardone, hvilket tog to timer…
Efter sejlturen besøgte vi den excentriske afdøde kunstner Gabriele D’Annunzio, hvor vi fik en guidet tur i hans hus, og vi så hans specielle samling i haven. Og skrev synopsis.
Da vi kom hjem, spiste vi allesammen middag sammen for vores overskydende penge.

Lørdag pakkede vi vores solcreme-fyldte tøj ned i kufferterne, afleverede nøglerne til vores guide Signe (yderst smukt navn) og tømte indkøbsvognen med skrald i skraldecontaineren.
Heldigvis havde vi et par korte timer til at sige farvel til den dejlige italienske sol og det skønne Bella Italia Camping. Den sidste pizza blev spist og vi tog bussen mod Milano, hvor flyet fløj mod kolde, grå Danmark.
Den lange ventetid i Danmark og den sidste energi blev brugt på Burger King.