Rektors velkomst

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Faaborg Gymnasium. Vi er et lille gymnasium, og det er vi stolte af! Det giver os nemlig en masse muligheder for at hjælpe dig med at blive så dygtig, som du kan.

Vi giver dig lyst til dannelse, faglig udvikling og læring i fællesskab

Vi har fagligt dygtige og engagerede undervisere, der brænder for deres fag og for at formidle det til dig. Lærerne pirrer din faglige og personlige nysgerrighed, så du bliver klædt på til at være en videbegærlig, undersøgende og aktiv medborger med udsyn til verden.

”Det gode ved gymnasiet er, at det åbner alle døre. Jeg er fx ikke sikker, på hvad jeg vil efter gymnasiet. Det gode ved det almene gymnasium er, at her danner vi hele mennesker. Vi får mulighed for at undersøge os selv.”

Gorm, 3.g

Vi har et stærkt fællesskab

På Faaborg Gymnasium passer vi godt på hinanden. Vi tror på, at alle mennesker er værdifulde i sig selv. Vores værdier er tillid, tydelighed og samarbejde. Vi ved, at vi udvikler os bedst i fællesskab og ved at samarbejde med hinanden.

”Sophie, du skal huske at fortælle, hvor godt vi har det med hinanden her på Faaborg Gymnasium. Her er eleverne i 1.g ikke bange for 3.g eleverne. Vi har det godt sammen på tværs af årgangene. Eleverne fra 2. og 3.g tager virkelig godt imod os nye, når vi starter i 1.g.”

Emilie, 2.g

 

”Før FG gik jeg på IB, det var ligesom at blive smidt ud på dybt vand uden hjælp. Nu går jeg på FG. Her er der nogen omkring mig, der guider mig. Både de andre elever og lærerene står klar til at hjælpe dig, hvis du har problemer. Vi har et godt samarbejde.”

Thea, 3.g

Vi anvender naturen i undervisningen

Vores unikke placering for foden af Svanninge Bakker tæt på både sø og hav inddrager vi aktivt i undervisningen i fagene. Vi har blandt andet et forløb om friluftsliv i idræt, hvor du får mulighed for at køre mountainbike og sejle i havkajak.

Vi bruger naturen i undervisningen fx til at lære om økologi – som den lille udflugt vi havde til sundet. Det var fedt at få tid til at finde ud af ting selv. Vi er heldige med, at vores gymnasium er her, hvor vi er. Det havde ikke været så nemt i en større by.”

Simon, 3.g

Vi glæder os til, at du bliver en del af vores fællesskab!

Rektor