Science Nature (geovidenskab A, matematik A, kemi B)

Science Nature-studieretningen er for dig, som gerne vil udforske verden og som er eksperimentelt nysgerrig i forhold til naturvidenskab med et helt særligt fokus på naturen. Du kan lide at opstille og afprøve modeller samt kombinere teori med praktiske forsøg. Du vil gerne udfordres med opgaver og projekter, som træner din logiske sans og din abstrakte tænkning.

Måske drømmer du om at læse medicin, farmaci, datalogi, nanoscience, til ingeniør eller sygeplejerske? Eller måske drømmer du om at blive den nye Niels Bohr, Albert Einstein, Stephen Hawkin, Elon Musk, Eske Willerslev, Marie Curie, Inge Lehmann, Dorthe Dahl-Jensen eller Anja Philip?

Hvad lærer jeg på Science Nature?
Du opnår indsigt i spændende og komplekse naturvidenskabelige problemstillinger, hvor geovidenskab bliver det helt centrale. Naturvidenskab skal opleves i praksis, og du kan derfor forvente mange aktiviteter uden for undervisningslokalet.

Det helt særlige ved denne studieretning er brugen af naturen omkring gymnasiet og det store samarbejde med organisationer og universiteter, der beskæftiger sig med at undersøge naturen. Du vil komme til at bruge mange timer udendørs og i samarbejde med forskere og andre naturentusiaster.

Faaborg Gymnasium er det eneste gymnasium på Fyn der udbyder denne studieretning og muligheden for faget geovidenskab.

 

 

Valgfagsmuligheder:

Hvis sprog 2 er tysk skal der vælges valgfag på enten A eller B niveau. Vælges fransk/spansk opnås der minimum 5 A niveau fag.

 

Adgangskortet:

Science Nature (geovidenskab A, matematik A, kemi B)