Skolens bibliotek

Biblioteket

Faaborg Gymnasiums Bibliotek er åbent for skolens elever og lærere i skoletiden. Man låner selv sine bøger og lånetiden er en måned.

I forbindelse med de store opgaver får eleverne orientering om brug af biblioteket og søgning i biblioteksdatabaser. Bibliotekaren vejleder i informationssøgning og bestillinger fra andre biblioteker.

Faaborg Gymnasium tilbyder desuden adgang til forskellige digitale e-ressourcer med Uni-login.

Skolens bibliotekar, Lilian Hansen, er på biblioteket hver torsdag kl. 9-12. Kontakt lha@faaborg-gym.dk eller via Lectio.

Søgning i biblioteksdatabaser

Faaborg Gymnasium biblioteksdatabase

Faaborg Midtfyn-bibliotekerne
Søg og bestil på Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne.

Bibliotek.dk
Søg og bestil materialer på alle offentlige danske biblioteker. Opret login og bestil digitale e-kopier af artikler og læs artikler fra Infomedia.

E-ressourcer – adgang med Uni-login

Faktalink
Overskuelige artikler om alle mulige emner. Links og henvisninger til videre læsning. God til opgaver.

Forfatterweb
Forfatterleksikon med artikler om danske og udenlandske forfattere, temaer, genrer og perioder.

Infomedia
Artikler fra danske aviser og en del danske tidsskrifter og magasiner.

Litteraturtolkninger
Litteraturtolkninger giver overblik over henvisninger til litterære analyser i bøger, antologier, aviser og tidsskrifter. Litteraturtolkninger omfatter både nulevende og afdøde forfattere, danske såvel som udenlandske. Hovedparten af analyserne er fra 1970 og frem, men der er analyser helt tilbage til omkring 1900.
Login foregår via Netpunkt.dk. Vælg UNI-Login.

Udenlandske

Britannica Academic & Britannica School https://shibboleth.eb.com/unilogin/school_uk
Engelsk webleksikon. Britannica Academic indeholder en bredt dækkende samling af artikler, illustrationer, multimediepræsentationer mm. om historiske, litterære, politiske, geografiske og videnskabelige emner, Shakespeare arkiv, primære kilder og ibøger. Britannica School er leksikalt indhold i 4 niveauer med adgang til faktuelle artikler, billeder, lyd og videofiler der sammen med kort og illustrationer kan downloades og anvendes direkte.

Gale in Context, High school
Er en amerikansk database, der tager udgangspunkt i historie, litteratur, samfunds og naturvidenskab og indeholder over en million artikler fra mere end 1200 forskellige tidsskrifter og aviser, samt biografier, analyser, udvalgt kildemateriale, oversigter m.v.
Password – se Lectio

Ebsco – Masterfile
I MasterFILE Premier finder du viden og information om langt de fleste emner. Du kan finde artikler, boganmeldelser, biografier, billeder, kort, flag og taler og meget andet. I MasterFILE Premier er der artikler fra populære tidsskrifter som Time, Newsweek, National Geographic, Rolling Stone, men også andre mere videnskabelige, f.eks. The Lancet. Uden login på Faaborg Gymnasium.

Film og TV – adgang med Uni-login

MitCFU
Streaming af film og TV-udsendelser fra CFU.

DR.dk
TV-udsendelser fra DR.

Filmcentralen
Det danske Filminstituts streamingtjeneste til film i undervisningen. Kort og dokumentar film.