Om skolen

Faaborg Gymnasium er et moderne og velindrettet gymnasium, placeret usædvanligt naturskønt i udkanten af Faaborg for foden af Svanninge Bakker. Vore elever kommer ikke blot fra Faaborg, men fra et større område på Sydfyn.

Igennem årene er flere tusinde studenter udgået fra Faaborg Gymnasium. De befinder sig i dag i alle dele af det danske samfund – nogle af dem endda meget langt fra Danmarks grænser. Vi kan godt lide at tænke på, at vi har været med til at hjælpe dem på vej mod deres mål.

Vi er bygget til at rumme 12 klasser, og er dermed fra starten tænkt som et forholdsvis lille gymnasium. Det ser vi ikke som en ulempe. Den overskuelige størrelse muliggør, at alle elever meget hurtigt lærer hinanden og alle skolens lærere at kende. Størrelsen gør det let at få indflydelse gennem skolens elevråd og forskellige udvalg, nye ideer kan virkeliggøres i en fart, og beslutninger kan træffes hurtigt og smidigt. Vi lægger vægt på at have aktive og motiverede elever med lyst til at lære mere. Gymnasiet skal ikke blot være en fortsættelse af folkeskolen, men et nyt kapitel med nye faglige udfordringer. Vi bestræber os på at tilbyde et åbent og kreativt miljø som ramme for denne læreproces, og vi gør meget for ved siden af fagene at have en bred vifte af elevstyrede aktiviteter.

Man bliver aldrig færdig med at uddanne sig, men samlet skulle tiden på Faaborg Gymnasium gerne give det bedste mulige fundament for den livslange uddannelse, der i fremtiden vil være vilkåret for alle.