Om skolen

Lyset stråler ind af de store glaspartier. En håndfuld elever ligger med lydløse laptops på skødet, griner ubekymret sammen og pauser af og til blikket ud mod søen, lyset og det 800 år gamle byrum bag morgendisen. Hemsen på Faaborg Gymnasium er et populært sted.

Det startede med nogle midlertidige barakbygninger og en helt særlig gejst. To år senere i 1981 stod Faaborg Gymnasium klar til at åbne dørene for den syd- og midtfynske ungdom. Klar til at byde dem ind til tre års uddannelse. Tre år med et helt særligt fællesskab.

Og fire årtier senere går Katrine, Alberte, Marcus og Marinella fra 3.g. rundt på de samme rød-brune klinker, som blev lagt, dengang alt var nyt, og taler om stort og småt på Hemsen, diskuterer verdenssituationen i Drivhuset og spiser sammen i kantinen. Meget er anderledes, end dengang 30 elever cyklede mod Sundagervej 42 i 1981.

Men meget er også det samme, for fællesskabet, sammenholdet og de små rammer med plads til drømme og store armbevægelser er der stadig. Her løfter fællesskabet alle op.

Midtimellem bakker og fjord ligger Faaborg Gymnasium.
Midtimellem historiske tage og sydfynske gloser ligger et særligt fællesskab.
Midtimellem introdag og studentertid mødes elever over en Cocio i kantinen,
et bøjet verbum i A-fløjen og en god snak i Drivhuset.

Et lille gymnasium med et stort fællesskab. Velkommen til Faaborg Gymnasium!